Kronärtskocka Te

Kronärtskocka Te

Kronärtskocka är en växt som tillhör familjen korgblommiga växter och har det vetenskapliga namnet Cynara scolymus. Det har sitt ursprung i Medelhavet som  för några århundraden spreds runt om i världen...I början av 1900 talet kom kronärtskocka till det S-formade landet -Vietnam, efter fransmännens fotspår och snabbt gjorde den ett bra  intryck i folkets sinne, särskilt i staden Dalat. Som kronärtskocka, framstår Dalat som en elegant, sund och charmig stad som skiljer sig mycket från resten av landet. Staden är underligt fridfull, som den aldrig tidigare varit med i kriget, aldrig påverkats av mänsklighetens girighet. Och främmande namnet Atiso - kronärtskocka enligt fransk fonetik, plötsligt smälte i och förblev del av det vietnamesiska språket.  
Det är dock inte namnet eller ursprunget på denna blommiga växten som fick det sitt värde, utan dess värde är effekten på människors hälsa. Kronärtskockan tillskrivs verkan som antioxidativ och hämmande på leverns produktion av 
kolesterol och därmed förebyggande mot åderförkalkning. Deras vätskedrivande och renande egenskaper hjälper oss eliminera skadliga substanser från kroppen.Den har också en stimulerande effekt på gallflödet vilket motverkar olika matsmältningsbesvär såsom väderspänningar, men även besvär åtföljda av illamående och kräkningar. Med tiden har teet använts i stor utsträckning i vietnamesernas vardag.

Glad att servera Kronärtskocka blomma te på restaurangen gratis för alla kunder!